A Continental Teves Magyarország Kft., a Continental Chassis & Safety divíziójának gyára és fejlesztési központja két olyan jelentős eseményt ünnepel, melyek mérföldkövet jelentenek a cég életében. a 17 éve a  termékpalettán szereplő kerékszenzorok tekintetében a gyár az idei évben elérkezett a 250 milliomodik darab gyártásához, továbbá megnyitásának 10 éves jubileumát ünnepli a Fejlesztési Központ, amely mind fejlesztőmérnökeinek számával, mind pedig kibővült tevékenységével mára a Chassis & Safety divízió Electronic Brake Systems és Sensorics üzleti egységeinek egyik legnagyobb fejlesztőbázisaként üzemel.

A veszprémi gyár 1993-ban kezdte meg termelő tevékenységét az ITT Automotive Brakes and Chassis Division tagjaként 34 főt foglalkoztatva. A nemzetközi anyavállalat profiljába illeszkedően a hazai gyártást főként mechanikus gépjármű-alkatrészek és kapcsolók tették ki, majd 1994-ben elindult az elektronikus fékrendszerekhez használt mozgásérzékelők gyártása.

A Continental felismerve a magyarországi potenciálban rejlő lehetőségeket nemcsak gyártási tevékenységet végez hazánkban, hanem jelentős technológiai és termékfejlesztési tevékenységet is folytat. Az 1997-ben elindult szenzor-, majd a 2000-ben indított szoftverfejlesztési tevékenység eredményességének köszönhetően 2001 szeptemberében megnyitotta kapuit a veszprémi Fejlesztési Központ. Feladata az elektronikus fék- és menetstabilizáló rendszerek és komponenseinek fejlesztése, valamint egyéb technológia-fejlesztési feladatok ellátása. A fentieken túl mérnökei a Continental hasonló feladatokat ellátó szervezeteit segítik, és szoros együttműködésben dolgoznak más országok és a németországi Frankfurt am Mainban található divizionális központ fejlesztési részlegeivel.

Tíz éves a Continental veszprémi fejlesztőközpontja, e mellett gyártási mérföldkőnek is örülhetett a leányvállalat Tíz éves a Continental veszprémi fejlesztőközpontja, e mellett gyártási mérföldkőnek is örülhetett a leányvállalat

2009 őszén megnyitotta kapuit a Fejlesztési Központ jármű tesztpályája, ahol a fejlesztési tevékenység eredményét a mérnökök már járművekbe építve tesztelik. A fejlesztési tevékenység sikere a jelenleg több, mint 230 mérnököt foglalkoztató Központ további folyamatos bővítését eredményezi, s ezáltal Magyarország egyik legmeghatározóbb autóipari fejlesztőbázisát teremti meg. A vállalat a Pannon Egyetemmel szoros együttműködést épített ki, melynek legújabb eredményeként 2010 szeptemberében a vállalatcsoport támogatásával megkezdődött az Egyetem Mérnöki Karán a Continental Járműrendszertechnikai mesterképzés. Az első végzős hallgatók 2012 nyarán állnak munkába a vállalatnál.