Így az Audi termékválasztéka egy újabb vonzó modellel bővül. Ezt jelentette be Rupert Stadler, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök jelenlétében a pénteki, Parlamentben tartott sajtótájékoztatón.
 
„A győri vállalat az elmúlt években már bizonyított kiváló minőségű, prémium kategóriájú járművek gyártójaként, így az Audi TT Coupé és TT Roadster mellett az új modell összeszerelésére is megfelelő telephely. Az Audi Hungaria magasan képzett munkatársaival és jó infrastruktúrával vonzó telephely kitűnő perspektívákkal.“-mondta Stadler.

„Az elmúlt évben indított projekt innovatív és különösen rugalmas gyártási folyamatot követel.“- mondta Frank Dreves, az AUDI AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagja, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. felügyelőbizottságának elnöke. Műszaki és infrastrukturális változtatások voltak szükségesek ahhoz, hogy az új modell az Audi TT Coupé és Roadster gyártósorán készülhessen. Az Audi Hungaria az új modellt a már bevált módon az ingolstadti anyavállalattal (karosszériaépítés és fényezés Ingolstadtban) együttműködve gyártja.
Az Audi A3 nyitott változatának piaci bevezetése a jövő évben a cabrio-szezon kezdetén várható.
Stadler: „Az A3 Cabriolet gyártása egy újabb lépés stratégiai célunk megvalósításához, hogy 2015-ig elérjük az évi 1,5 millió jármű gyártását. Ebben az Audi Hungaria mind motor- , mind járműgyártóként fontos szerepet tölt be, és az Audi konszern fontos partnere.“

A jármű összeszerelés 1998-ban kezdődött az Audi Hungarianál az Audi TT gyártásával. Azóta több mint 300.000 jármű készült Győrben.
2006-tól az Audi TT Coupé és Roadster új generációja is a győri vállalatnál készül. Ebben az évben több mint 50.000 járművet gyártanak az Audi Hungarianál három műszakban.