Oroszországban toronymagasan vezet az eladások terén a lépcsős hátú karosszéria a Volkswagen Polo-nál, ezért is vették ezt alapul a sportos GT változathoz. Kemény vagy netán ültetett felfüggesztés nincs, cserébe némi extra dekorral és az 1,4 literes TSI motorral vigasztalódhat a vásárló.

A 125 lóerő érezhetően több a normál modell 105 lóerős 1,6-os szívómotorjánál, és hogy ezt mások is lássák, egyedi mintázatú hűtőrácsot, feketére fényezett tetőt és külső tükörházakat kap a GT változat. Van spoilerkészlet is, a küszöbök és a csomagtér-tető peremén helyeztek el légterelőket, és 16 colos könnyűfém felnik is vannak a csomagban.

Az utastérben alul kiegyenesített karimájú kormánykerék, egyedi szövetkárpit és némi extrafelszerelés teszi különlegessé a VW Polo GT-t, amely hatfokozatú, kézi kapcsolású váltóval vagy 7 fokozatú dupla kuplungos egységgel választható. Az autó mostantól kezdve a kínálat része, az első háromszáz vásárlónak a motortér- és csomagtérfedélre ragasztott piros-fekete versenycsíkokkal kedveskedik a gyár.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!