Jövő májusban már a kereskedésekben lesz a Škoda Roomster egyterű második generációja, amely azért nem lesz teljesen ismeretlen konstrukció, hiszen a nemrég felfrissített megjelenésű-technikájú Volkswagen Caddy-t kapják meg új csomagolásban a cseh márka ügyfelei.

Egykor a Skoda adta oda haszonjárművet a Volkswagennek, aki most viszonozza a szívességet Egykor a Skoda adta oda haszonjárművet a Volkswagennek, aki most viszonozza a szívességet

Túlságosan sokat nem változtatnak a konstrukción a márkaváltás alkalmából, az első sárvédők, a motorháztető, a lámpák és a lökhárító lesz a Škoda Roomster sajátja. Hátul és az utastérben már csak a márkajelzés alapján lehet majd megkülönböztetni a Roomster-t a Caddy-től, hiszen a csehek minden modellváltozatot – rövid és hosszú karosszéria, személy- és teherszállító – átvesznek majd, és ugyanez elmondható a motorkínálatról is. Nem új keletű egyébként a Škoda- és a Volkswagen márkák együttműködése, hiszen a nálunk Felicia Pickupként forgalmazott autót Nyugat-Európában Volkswagen Caddy-ként árulták; tulajdonképpen most adja vissza a kölcsönt a wolfsburgi márka.

Az új Roomster lesz a Skoda jövőbeli egyedüli teherautója Az új Roomster lesz a Skoda jövőbeli egyedüli teherautója

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!