A demográfiai mozgások alapján egyre többen élnek nagyvárosokban, ahol szűken mérik a helyet, ehhez képest az európai gyártók egymás után szállnak ki ebből a piaci kategóriából. A Toyota szerint igenis szükség van kis méretű autókra, ezért elkészíti az Aygo utódát, a most bemutatott Aygo X Prologue tanulmány mutatja azt, hogy mire számíthatunk majd az új modelltől.

Korábban már közreadták, hogy műszakilag a TNGA-B építőkészletre építik fel a belső égésű motorral szerelt autót, és most már az igen látványos, szabadidő-autósan magas építésű megjelenésről is pontos képet tudunk alkotni. A francia Côte d’Azur-ön található ED2 formatervező-stúdióban tervezték meg a külsőt, amelynél megtartották az X-motívumot, de leginkább a LED-es világítástechnika fejlődésének köszönhetően már sokkal lendületesebb lett a megjelenés.

Várhatóan 2022-ben jelenik meg a piacon az Aygo X Prologue szériaváltozata, nemrég került sor a Yaris piaci bevezetésére, amelyet az év második felében követ majd a Yaris Cross szabadidő-autó, és ezt követően kerül sor a Csehországban készülő Aygo X megjelenésére.