A LEGO ötletgyűjtő weboldalán bukkant fel az 1968-as Fiat 500 F utánzata, amely a támogatógyűjtési fázisban tart – a megfelelő számú szavazat összegyűjtését követően dönti majd el a játékgyártó, hogy felveszi-e a kínálatába a készletet.

A saabfan nevű felhasználó készítette el a modellt, és gabriele.zanotti segítségével készült a prezentáció az összesen 1157 darabos modellről. Nyitható a csomagtér, a motortér, az ajtók, a márkajelzés és a hátsó feliratok apró matricaként készültek, felpattintható külső csomagtartó is van, amihez rögtön koffert is adnak borosüveggel és pohárral; a Dolce Vita kicsiben is Dolce Vita.

Nem csak a külső, de a belső tér is teljes, előredönthetőek az első ülések, a vászontető nyitható – nem feltekerni, hanem cserélni lehet. A csomagtartóban ott a benzintank, az emelő, a pótkerék és a szerszámdoboz, a kocsi farában pedig a soros kéthengeres motor.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!