Szeptember 15-én lesz a teljes leleplezése a Hyundai legújabb modelljének, addig is közreadták az első fényképeket a Casper névre keresztelt modellről, ami ránézésre leginkább a Suzuki Ignis és a Lada Niva szerelemgyerekének tűnik. A jópofa megjelenéssel a fiatalokat próbálják megszólítani, erre utal a névválasztás is, amivel viszont a gördeszkás szubkultúra múltjába nyúlnak vissza, a Casper becenevű Bobby Boyden találta ki a hetvenes években a deszkát pörgető trükköt.

A karosszéria hossza 3595 mm, szélessége 1595 mm, magassága 1575 mm, ehhez 2400 mm-es tengelytávolság tartozik; ugyanarra a K1 padlólemezre építették fel a Casper karosszériáját, mint a legújabb Hyundai i10-es és Kia Picanto-t. Dél-Koreában 1,0 literes motorral adják az újdonságot, az alapkivitelbe szívómotor kerül, és elérhető lesz turbós kivitel is, a teljesítményadatokat még nem közölték. 2023-ban akkumulátoros-elektromos hajtással is elérhető lesz majd a típus.

Jelen állás szerint a hazai piacon forgalmazza majd a Hyundai a Casper szabadidő-autót, ennek egyszerűsített változata majd Indiában is megjelenik, európai forgalmazására nincs sok esély.