Igazából semmi meglepetés nincs a Párizsi Autószalonon bemutatkozó Peugeot 208 GTi kapcsán, hiszen az autót változatlan formában már megismerhettük a Genfi Autószalonon, csak akkor még oda volt biggyesztve a neve mellé a tanulmány jelző.

Szerencsére ennek elhagyásán kívül semmi más nem történt az autóval. Az utastérben a fekete szín az uralkodó, amelyet piros színű betétekkel-csíkokkal dobnak fel, elöl sportüléseket találunk bőr-szövet kárpitozással. Kívül egyedi hűtőrács, felnik és spoilerek jelentik a változást.

A motortérben az 1,6 literes turbómotor dolgozik, jelen esetben 200 lóerős teljesítménnyel, a váltó hatfokozatú, kézi kapcsolású, a saját tömeg mindössze 1160 kg. Még nem hitelesítették a menetteljesítményeket, de annyit már elárultak, kevesebb, mint 7 másodperc alatt gyorsul a Peugeot 208 GTi 100 km/órás tempóra, 80-ról 120-ra ötödikben kevesebb, mint 7 másodperc alatt ugrik a forró ferdehátú. Hogy az öröm tartós legyen, elöl 302, hátul 249 mm átmérőjű féktárcsák lassítanak, amelyekhez légcsatornák szállítják a hűtőlevegőt. A piacra dobást egy Peugeot 208 GTi Limited Edition-nel ünneplik a franciák. A gyöngyházfehér karosszériához feketére fényezett felniket adnak, a hűtőrács alsó részén pedig a francia trikolórt helyezték el, az utastérben navigáció és a feláras hifi jelenti a többletet. Franciaországban fogják majd kínálni mind az 50 darabot.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!