Az Emission Analytics nevű szervezet az Egyesült Államokban megvásárolható autók fogyasztását vizsgálja valós körülmények között a Motor Trend nevű autósújság támogatásával. Eddig több mint 900 autót vizsgált meg, és a jelenlegi állás szerint a Lamborghini Huracán LP610-4 a legjobb, hiszen 11 százalékkal múlja alul a szabványos fogyasztását.

Az Egyesült Államokban használt mérési ciklus szerint 19,2 mérföld/gallon, azaz 14,7 l/100 km az olasz szuperautó fogyasztása, az Emission Analytics mérése alapján pedig 21,2 mérföld/gallon, azaz 13,2 l/100 km-es a gyakorlati fogyasztása, ami 11 százalékkal jobb a vállalt értéknél. Ennek pedig nagyon egyszerű a magyarázata, amikor a lehető legnagyobb teljesítményt hozzák ki az adott technikából a mérnökök, akkor a hatásfokot növelik – a fejlesztés során csak a nagy sebességű haladásra koncentráltak. Ennek kelleme mellékhatása, hogy ha nem padlógázon közlekednek az autóval, akkor a fogyasztása is meglepően alacsony tud lenni.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!