Hirdetés – Nyakunkon a tavasz, ezzel pedig a gumiabroncs csere is. Mikor érdemes váltani? És mik a legfontosabb szempontok egy új nyári gumi vásárlása esetén? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Végezetül a gumiwebshop.hu javaslatai révén, bemutatjuk 2020 legjobb ár-érték arányú termékeit – melyeket mindenkinek érdemes fontolóra venni.

Legyünk felkészültek: hamarosan elrajtol a nyári gumi szezon

Aki leleményes vásárló, és kedvező áron szeretne hozzájutni leendő nyári gumiabroncsaihoz, annak érdemes február végéhez közeledve aktívan böngésznie az árakat és termékkínálatot.

Hiszen melegebb körülmények között – a varázslatos számra hivatkozva: általánosságban, tartósan 7 Celsius-fok felett – már tekintélyes fölénnyel bír a nyári gumi a nedves és száraz utakon, téli társához képest.

A garnitúraváltás tehát vészesen közeleg.

Hazánkban nem egyszerű a helyzet, hiszen még más országokban törvény mondja ki a csere pontos napját, addig nálunk ez a gépjármű tulajdonosok saját belátására van bízva. A legjobb stratégia az, ha óvatosak maradunk: ezért soha ne váltsunk elhamarkodottan, mivel a tél utolsó rúgásai még március legvégén is meglephetnek minket.

Azonban érdemes tisztában lennünk a piaci kínálattal, és időben lecsapni a legjobb ár-érték arányú termékekre, hogy a lehető leggazdaságosabb döntést hozhassuk meg az elkövetkező évekre.

Mi számít kitűnő választásnak?

Ez egyértelműen a világ egyik legnehezebb kérdése, hiszen a pontos válasz nagymértékben függ az egyedi vezetési stílustól és az adott gépjármű tulajdonságaitól. Szerencsére a nemzetközi fogyasztói vélemények, tesztek, illetve a szakértők nyilatkozatai alapján össze lehet állítani egy képzeletbeli top listát.

Így tettünk mi is. Lássuk 2020 legjobb ár-érték arányú nyári gumi típusait. Abroncs gyűjteményünk nagy segítséget nyújthat, hogy bárki rátaláljon a számára legmegfelelőbb termékre – az óriási leárazások közepette.

Ha számít a fürgeség, akkor a sportos Dunlop SP Sport 01 jöhet szóba

Feltéve, hogy fontos mennyi marad a pénztárcánkban, a sportkocsik tulajdonosai számára egyértelmű, hogy az SP sport 01 lehet az egyik legjobb választás a nyári időszakra.

Személyében egy rendkívül nagy teljesítményű, biztonságos, exkluzív darabról beszélhetünk, mely kifejezetten csendes. A több zónára osztott aszimmetrikus futó felületének köszönhetően pedig bámulatos vezetési élményt nyújt – az ára ellenére.

Goodyear Excellence: ha kifejezetten fontosak a prémium kategória nyújtotta előnyök

A Goodyear az a márka, ami minden tekintetben magas színvonalat és biztonságot sugároz. Gyártójához híven, az Excellence felettébb jól vizsgázott, szinte minden tekintetben. Erős tapadási képesség és kitűnő víz elvezetési tulajdonságok jellemzik ezt az elérhető árú, ám prémium minőséget képviselő nyári gumit.

Alkalmazásával minimalizálható a vízen futás kockázata. Végezetül az optimalizált futófelület kialakítás garanciát jelent a csendes és nyugodt vezetésre.

A vitathatatlan arany középút: Barum Brillantis 2

A cseh származású Barum régóta híres kifejezetten gazdaságos termékkoncepcióiról. Ezt a nagyszerű, aszimmetrikus futófelület mintázattal felvértezett gumiabroncsot is úgy tervezték, hogy kiemelkedő vezetési élményt nyújtson a száraz útfelületeken – alacsony költségvetés mellett.

Ellenálló és rugalmas – melyhez a Barum Belt System technológia is nagyban hozzájárul -, így kifejezetten kedvező lehet a használata a magyar útviszonyok mellett. Az ADAC szerint, bár nedves úton picit gyenge a teljesítménye, ár-érték arányát tekintve ezt jól egyensúlyozza a magas kopásállósága.

Kleber Dynaxer HP 3 – Egyszerű, de nagyszerű

A Michelin csoporthoz tartozó francia gyártó pénztárcabarát terméke kifejezetten jól sikeredett. Alacsony gördülési ellenállása mellett a legkiemelkedőbb előnye a száraz úttesten tapasztalható fantasztikus kezelhetőség.

Nem véletlen, hogy az AutoBild által szervezett – két évvel ezelőtti – nagyszabású nyári gumi áttekintőn 18. helyen végzett a 47 induló közül.

A legtöbben kényelmes, hosszú élettartamú gumiabroncsnak tartják. Teszt eredményei szintén ezekről a specifikációkról árulkodnak.

Fulda EcoControll – A vásárlók nagyra becsült kedvence

Világszerte az egyik legkedveltebb, alacsony költségvetésű nyári gumi. Főbb jellemzői közé tartozik az éles kormányzási reakció, az esztétikus külső és az általánosan kiváló kezelhetőség – még fogyasztóbarát ára ellenére is.

A tesztek során a szakértők Viszonylag alacsony kopást, és kiemelkedően jó száraz tapadási képességet tapasztaltak. Bár a nedves felületen elért eredményei már nem voltak ennyire kielégítőek, de még ebben is átlag felettinek számít.

Mit nyújthat tehát az EcoControll?

Kényelmes, gondtalan vezetést megfizethető áron, de érezhetően extráktól mentesen.