Az LF-A már kifutott, és a következő szuperautó érkezéséig a képeken látható Lexus RC F lesz a márka legvadabb alkotása. A V8-as szívómotor mellett a karosszéria megjelenését is tovább fokozták.

Az elsőként megismert hibridhez képest sikerült még inkább komikus hűtőrácsot készíteni, alaposan kiszélesítették a sárvédőket az F változat kedvéért. Az első kerekek mögött légkiömlőket látunk, a hátsó lökhárító aljában meg a jellegzetesen eltolt, dupla kerek kipufogócsöveket a két oldalon.

A kerékjáratokat 19 colos felnik töltik meg, a kedves vásárlók majd három különféle megjelenés közül választhatnak, köztük lesz kézzel polírozott is. Nem látszik a fényképeken, mert csak 80 km/órás tempó felett bújik elő az aktív hátsó szárny, ami nagy sebességnél javítja a tapadást, és 40 km/óránál visszabújik.

Amíg kívül tovább fokozták a sportosságot, az utastér meglepően visszafogott. Csak a Lexus-egér száműzése említhető igazi változásként, amely helyet adott egy ránézésre érintésérzékeny felületnek. Ennél bővebbet majd jövő kedden tudhatunk meg az autóról, csak akkor árulják el a Lexus RC F pontos részleteit is, azaz akkor lesz hivatalos, hogy 460 lóerős V8-as hajtja a hátsó kerekeket…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!