Tavaly február végén ismerhettük meg az alapos modellfrissítésen átesett Huracán nyitott változatát, most pedig tovább fokozza a tempót a Lamborghini azzal, hogy a Huracán Evo Spyder immár hátsókerékhajtással is választható. Az első hajtásról való lemondásnak köszönhetően a saját tömeg 1542 kg-ról 1509-ra csökken, de a Győrben gyártott 5,2 literes szívómotor teljesítményét is visszaveszik 640-ről 610 lóerőre, ezzel is bőven van dolga a hátsó kerekeknek.

A végeredmény egy kicsit lassabb, 3,1 helyett 3,5 másodpercig tartó 0-100 km/óra gyorsulás, a 0-200 km/óra sprintnél már csak 3 tized a lemaradás az összkerekes modellhez képest (9,3 s helyett 9,6 s). Azzal vigasztalódhat a kellően képzett sofőr, hogy kikapcsolt menetstabilizálóval könnyen táncba lehet vinni a gépet, ehhez pedig nem kell rögtön teljesen kikapcsolni a menetstabilizálót, hiszen a kifejezetten ehhez a típushoz hangolt elektronika még némi kilincselést is enged.

A vászontető ugyanolyan fürge maradt, mint eddig, tehát 17 másodperc alatt lehet nyitni/zárni akár menet közben, legfeljebb 50 km/órás tempóig. Adók nélkül 175 838 euró az alapára a Lamborghini Huracán Evo RWD Spydernek, és az első megrendelők már a nyáron átvehetik autóikat.