Nem is olyan rég kezdődött a Mercedes S-osztály növelése a Maybach változat bemutatásával, és a hírek szerint már a Genfi Autószalonon kiállítja a gyár a Pullmann kivitelt, amelynél még több helyet kap a kedves megrendelő. Azonban lehet, hogy ezt a modellt csak az ősszel ismerjük majd meg, de nem kell aggódni, mert Svájcban mindenképpen bemutatnak egy maxi-méretű S-osztályt.

Az ARES Atelier nevű cég által készített Mercedes S XXL egy egész üléssornyival lett hosszabb; az utastér második felében egymásnak szemben ülve utazhat négy ember. A karosszéria átépítése mellett 6 mm vastag biztonsági üvegre cserélik az oldalsó ablakokat, ami jobb zajszigetelést biztosít, magától értetődően a fékrendszert is a megnövekedett tömeghez igazítják.

A megjelenést a karosszéria nyújtása mellett új lökhárítókkal, hűtőráccsal, néhány karbon spoilerrel és 21 colos felnikkel dobják fel. Az utastérben a tetőből lehajtható 17 colos monitor, italhűtő, táblagépek és a megfelelő internet-hozzáférés, illetve a kedves ügyfél kívánságának megfelelő Nappa bőr belső érdemes említést. Természetesen akár páncélozzák is a méretes karosszériát, és a motortuningot is szívesen elvégzik, a 6,0 literes V12-es teljesítményét akár 600 lóerő fölé növelik, amivel az ARES Atelier Mercedes S XXL 4,8 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra. Árat nem azért nem mondanak, mert nincs kész a kalkuláció, egyszerűen arról van szó, hogy csak egyedi átalakításokat végeznek majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!