Az első sajtófotókon és információkban az új Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde változatáról esett csak szó. Az 510 lóerős überszedán azonban csak a vásárlók egy meglehetősen szűk rétegének lehet érdekes, ezen kívül eddig csak a 150-180 lóerős dízellel szerelt normál változatokat ismerhettük most. A Párizsi Autószalonon lehet majd először megtekinteni a két véglet közötti űrt betöltő Veloce modellt, amelyben a 2,0 literes benzines turbómotor is debütál.
alfaromeo2
A Giulia Veloce esetén alapfelszerelés a 8 fokozatú automatikus váltó és a Q4 összkerékhajtás, eltérő megjelenésűek a lökhárítók, az oldalablakok körüli díszléc fényes fekete. Felár ellenében lesz választható a különösen alacsony tömegű, 19 colos könnyűfém felni, és itt debütál a fotókon is látható Blue Misano nevű fényezés is. Az utastérben bőrrel borított Sport üléseket találunk, alumínium betéteket helyeznek el a műszerfalon és az ajtókárpiton.
alfaromeo3
Két motorral lesz választható az Alfa Romeo Giulia Veloce, a 2,0 literes benzines turbó 280 LE (5250/perc) és 400 Nm (2250/perc) teljesítményű, a MultiAir elektrohidraulikus szelepvezérlésen kívül kettős megfújású feltöltőt és 200 bar-os nyomáson dolgozó közvetlen benzinbefecskendezést is kap. A 2,2 literes dízel ebben az esetben 210 LE (3500/perc) és 470 Nm (1750/perc) teljesítményű.
alfaromeo4
De ez nem minden, hiszen a sportosabb Veloce után pár héttel, azaz 2017 elején már a kereskedésekben lesz az Alfa Romeo Giulia AE – Advanced Efficiency – kivitele. Ennél a 180 lóerős dízel 8 fokozatú automatikus váltóval együtt dolgozik, szabványos átlagfogyasztása pedig mindössze 4,2 l/100 km. Alaposan módosították a konstrukciót a fogyasztás csökkentése érdekében: alacsony nyomású kipufogógáz-visszavezetés, levegő-víz közteshűtő, másodlagos hűtőkör és módosított váltóáttételezés kerül a fedélzetre, 5 mm-rel csökkentik a hasmagasságot, az egyedi felnikre pedig különösen alacsony gördülési ellenállású 205/60 R16-os abroncsokat szerelnek.

alfaromeo5

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!