A Mercedes-Benz Hungária Kft. eredményeiről Jörg Schmidt ügyvezető igazgató beszélt, akitől megtudhattuk, hogy a 108 milliárd forint árbevétellel zárta a tavalyi évet, ami hét százalékos növekedést jelent. A Daimler globálisan, minden üzletágat tekintve 3,4 millió gépjárművet adott el, ebből 2,4 millió személygépjármű. Különösen jól teljesített a személyautó üzletág 4018 hazánkban forgalomba helyezett autóval (2017-ben ez a szám 3223 volt). Jörg Schmidt hangsúlyozta, hogy 2015-höz képest duplájára nőtt az eladott személyautók száma. A legnagyobb számban eladott modell a GLC volt 506 darabbal és az AMG modellportfolió 410 darabos eladással 69 százalékos növekedést produkált. A városi terepjárók osztálya könyvelhette el a legnagyobb növekedést 46 százalékkal. A Mercedes-Benz Hungária Kft. hét százalékos bevételnövekedést ért el 2018-ban. A tavalyi év fontos eredményeként említette az ügyvezető, hogy a magyar gyártású kompakt autók a hazánkban eladott személyautók mintegy negyedét tették ki. 2019-ben két számjegyű növekedést terveznek a személyautó értékesítésben.

Jörg Schmidt ügyvezető szerint minden szegmensben növekedést ért el a márka

A kecskeméti gyár eredményeiről Josip Niksic, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary pénzügyi igazgatója számolt be. Az autógyártó a tavalyi üzleti évben több mint 190 ezer gépkocsit gyártott és több mint 3,5 milliárd eurós nettó árbevételt ért el, ami Magyarország egyik legnagyobbja.
„A termelés 2012-es indulása óta a kecskeméti gyár egyet jelent a stabilitással és a kiváló minőséggel. A 2018-as üzleti évben is kiemelkedő eredményt értünk el mind számokban, mind pedig minőségben, és ez elsősorban a kiváló kecskeméti munkatársaknak köszönhető” – mondta Josip Niksic, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi igazgatója.

A pénzügyi igazgató bemutatta az új CLA-t, mely elődjének gyártását több mint öt éve kezdték meg Kecskeméten, mialatt 750 ezernél is több CLA és CLA Shooting Brake gördült le a gyártósorról. A megújult típust kizárólag a kecskeméti üzemben gyártják. A kompakt autó második generációját kezdik el gyártani május környékén. Hesz Tamás, a Mercedes-Benz értékesítési és marketingigazgatója a 2019-es modellportfólió új típusairól beszélt.

Mozgalmas év volt 2018
2018-ban megkezdődött a kompakt autók új generációjának gyártása az új A-osztállyal. Tavaly gördült ki a gyárkapun az egymilliomodik autó, ami egy új A-osztály volt és letették a második üzem alapkövét is Az egymilliárd eurós beruházással 2500 új munkahelyet teremtenek. Ugyancsak tavaly nyitotta meg kapuit a Mercedes-Benz Academy és az egyik legrangosabb nemzetközi minőségi elismerést, a J.D. Power díjat is megkapta a Kecskeméten készülő CLA, valamint sikeres bérmegállapodást kötöttek a szakszervezettel.