A május 7-ei bombariadó után május 20-án újabb fenyegetést kapott a Mercedes-gyár Kecskeméten. A bombával fenyegetőző ismeretlen telefonáló értesüléseink szerint ezúttal is a rendőrség ügyeletére telefonált. A rendőrség érdeklődésünkre megerősítette a bombariadó tényét, közlésük szerint megkezdték a gyár kiürítését és keresik a robbanóanyagot a gyár területén.

Információink szerint 9:40-kor még nem szólaltak meg a gyárban a szirénák, és még munkaállomásaikat sem kellett elhagyniuk a dolgozóknak, a kapukat azonban már bezárták, a rendőrökön kívül senki nem mehet be a gyárba. Néhány perccel 10 óra után megkezdték a gyár teljes kiürítését. Sztipichné Kozári Edina, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. marketing- és PR-vezetője érdeklődésünkre elmondta: a délelőtti gyártást leállították, a dolgozókat kiküldték a kapukon.

A rendőrség szerdán kora reggel érdeklődésünkre közölte, hogy kedden kora este végeztek a gyár átvizsgálásával, bombát, robbanószert nem találtak. Úgy tudjuk egyébként, hogy egy műszakban körülbelül 180 Mercedes gördül le a gyártószalagról. A május 7-ei bombariadó miatt bekövetkezett termeléskiesést a Mercedes akkori közlése szerint be tudták, illetve tudják majd hozni a gyár dolgozói.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!