Már mi is megmutattuk a Toyota Hilux pickup új generációjának első részleteit, amikor azok napvilágot láttak, most pedig már lényegében mindent tudunk a hamarosan bemutatkozó platós kisteherautóról, beleértve az új motorok legfontosabb számait.

Egyedüliként a 2,7 literes, négyhengeres benzinmotor marad változatban, amely 166 lóerős teljesítménnyel kerül a motortérbe azokon a piacokon, ahol elengedhetetlen az ilyen erőforrás. Két, teljesen új fejlesztésű dízelmotor választható, a 2,4 literes blokk 150 vagy 167 lóerős teljesítménnyel kérhető, a 2,8 literes változat pedig 177 lóerővel jön. Mindegyik erőforrás létezik kézi kapcsolású és automatikus váltóval is.

A kémfotók tanúsága szerint hatalmas előrelépés lesz a biztonsági felszerelések terén, hiszen gyalogosfelismerő-tesztelés közben is lefotózták a teljesen álcázott autót. Egyébként a belső tér kialakítása sokkal személyautósabb lett annak köszönhetően, hogy immár itt is hatalmas érintőképernyőt látunk középen. Napokon-heteken belül várható a legújabb Toyota Hilux leleplezése, az európai változat bemutatkozására valószínűleg az őszig kell várnunk.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!