Az Oldtimer Szuperkupa, Magyarország legnagyobb veteránautós túraverseny-sorozatának következő futama a szeptember végi Chrono Classic, melyre több mint 80 autó jelezte részvételét. Szombaton reggel Székesfehérváron a Lecsófőző Vigasság társrendezvényeként a nagyszínpad mellett találkozhatnak a különleges autócsodákkal az érdeklődők. A rajtkapu alól indulva több mint 25 márka képviselteti magát, köztük több olyan is, amely ma már nem létezik. Á mezőny végén helyet kap néhány különleges youngtimer is, azaz olyan autó, amely még nem érett meg a muzeális minősítésre, de valamiért különleges.

A túra keretein belül zajló verseny nem a gyorsaságról szól, a résztvevőknek mindenütt előírt időpontokat, átlagidőket és sebességeket kell a KRESZ szerint betartaniuk. Az autóban ülő páros – vezető és navigátor – tökéletes összhangban kell együttműködjenek egymással, az autóval, és mechanikus stopperórájukkal, hiszen az ügyességi szakaszokon az előírt szintidőt századmásodperc pontossággal kell teljesíteniük! Minden századnyi eltérés egy hibapontot jelent. A győztes az lesz, aki a nap során a legkevesebbet gyűjti be ezekből, és minden helyszínre pontosan odatalál.

A hazai oldtimer-autózás szerelmesei mellett idén is érkeznek résztvevők Csehországból és a szomszédos Ausztriából is. Sokféle márka képviselteti magát a különböző kategóriákban 1953-tól 2009-ig: Alfa Romeo, Austin Healey, BMW, Checker, Chevrolet, Citroën, Ferrari, Fiat, Ford, Jaguar, Jensen, Lancia, Lotus, Maserati, Mercedes-Benz, MG, Mini, Morgan, Opel, Peugeot, Porsche, Rover, Saab, Skoda, Spartan, Triumph, Volkswagen és Volvo is lesz az indulók között. És hogy azok se maradjanak élmény nélkül, akiket a múlt élő emlékei mellett a teljesítmény és a mai csúcstechnika hoz lázba: a mezőny végén 3 modern Ferrari sportkocsi fog haladni, gondoskodva a felejthetetlen hangélményről is.

A rendezvény hivatalos honlapján bővebb információk is megtalálhatóak: www.chronoclassic.hu

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!