A Suzuki Motor Corporation márciusban hónapban értékesítette 50 milliomodik autóját, ehhez pedig 58 évre bolt szüksége – a termelés 1955-ben indult, három évvel azt követően, hogy a motorkerékpárok piacára is beszállt a cég.

Az első autó a Lloyd 400-as alapján készített, szedán, kombi és pickup karosszériával is elérhető Suzulight volt, a másik nagy dobás az 1983-ban bemutatott Alto volt, amely egészen a közelmúltig készült Indiában, no és nem szabad megfeledkezni a Swiftről sem, amelynek újjászületett változata nemrég ünnepelt egy termelés jubileumot.

Az 50 millió eladott Suzuki autóból egyébként 21,95 millió került Japánba, a fennmaradó 28,05 milliót a „tengerentúlon” értékesítettek. Utóbbiból a legnagyobb arányban India részesül 11,5 millió autóval – jelenleg 40 százalék körüli részesedéssel piacvezető a Suzuki, de már dolgoznak a gyártókapacitás megduplázásán, jelenleg ugyanis az akadályozza a térnyerést, hogy egyszerűen nem tudnak több autót készíteni. Európában mostanáig 5,5 millió Suzukit értékesítettek, Kínában 3 millió autót adtak el.

Jelenleg a Suzuki Motor Corporation 11 országban rendelkezik autógyárral, és a világ 179 országában értékesítik termékeit. Az utolsó 10 millió autót nagyjából 4 év alatt gyártották le, az azt megelőző 10 millióhoz még 5 évre volt szüksége a cégnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!