Nem tudjuk megjósolni, mekkora sikere lesz a kínai Brilliance által kifejezetten a fiatal, divatos embereknek szánt egyterű-márkájának, de az biztos, hogy semmit nem bíznak a véletlenre. Saját motorok helyett a partner BMW turbómotorját kapja a Huasong márka első autója, a 7 elnevezésű jármű.

Amíg a nyitóképen is látható hivatalos sajtófotón egy sportos megjelenésű járművet látunk, a fekete autót mutató nemhivatalos, de álcázás nélküli képeken már kissé aránytalan, hatalmas méretű és kis kerekeken guruló dobozt látunk. A karosszéria hossza 5005 mm, a szélesség 1909 mm, a magasság 1935 mm, a tengelytávolság 2990 mm-es, és 2030 kg a menetkész tömege a járműnek.

Az igazán nagy dolog a motorháztető alatt rejtőzik, és nem más, mint a BMW aktuális, 2,0 literes turbós benzinmotorja, az N20B20C kódnéven futó erőforrás származására a motorburkolaton elhelyezett. „A BMW Csoport technikája segítségével” felirat utal. Két teljesítménnyel, 204 vagy 242 lóerővel választható az erőforrás, amelyhez a Brilliance saját 6 fokozatú automatikus váltója csatlakozik. A Huasong 7 egyterű menetteljesítményeit vagy fogyasztását nem árulták el, ahogy a vételárakat is majd csak a jövő év első felére időzített piaci bevezetéskor közlik majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!