Hivatalosan a Los Angelesi Autószalonon lesz a közönségpremierje a felfrissített Mazda6-osnak, de nagyon úgy tűnik, Japánban ennél pár nappal hamarabb megismerhetik majd a vásárlók a középkategóriás modell némileg átdolgozott változatát.

Felkerültek az internetre az értékesítők számára készített Sales Handbook fotói, amely „Nagy változást” ígér, és már a módosított megjelenésű Atenza limuzin és kombi látható. Kétszer kell odanézni, hogy észrevegye az ember az újdonságot, pedig teljesen új az orr. A lökhárító alsó részének átalakításával az eredeti, 2011-es Takeri tanulmányhoz közelítették a megjelenést, és sokkal vastagabb a hűtőrácsot övező króm bajusz.

Igazi átalakulás az utastérben lesz, teljesen új a műszerfal. Korábban klasszikus, a középkonzol tetejére épített fejegység volt az autóban, most itt csak egy, az aktuális divatnak megfelelően a síkból kiálló képernyőt találunk. Legalábbis a prospektusban szereplő példánynál nem zavarja kézifék a központi irányítószerv használatát, elektromos rögzítőfék kapcsolóját látjuk csak a tekerő mellett. Műszakilag nem várható eget rengető változás, talán néhány új elektronikus segéd jelenik majd meg a választékban. Biztosat majd csak november 18 után tudunk, akkor lesz hivatalos a Mazda6 modellfrissítés.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!