Noha már kamionszámra hordják külföldre az M1-es autópályán a felfrissített Suzuki Swiftet, a hivatalos bejelentés még várat magára. Ami azért is furcsa, mert a korábban megjelentek mellett most már vannak hivatalos képek is az újdonságról, annak is a szabadidő-autós beütéssel rendelkező változatáról.

Mindezt annak köszönhetjük, hogy a brit forgalmazó most kezdte árulni az egyébként Japánban gyártott összkerékhajtású változatot, és bizony az első szállítmány – ami egyébként már hónapokkal ezelőtt elkészült és behajózott – már bizony a megújult első lökhárítót viseli magán. Nagy-Britanniában egyébként rögtön a máshol feláras fekete műanyag védőburkolattal adják az összkerékhajtású Swiftet.

Csak az 1,2-es benzinmotorral lehet választani ezt a típust, a viszkó kuplungos összkerékhajtás teljesen automatikus és 65 kg-mal növeli a jármű tömegét, a hasmagasság 35-mm-rel nagyobb az elsőkerekes változatnál. A szabványos átlagfogyasztás 5,4 l/100 km-re emelkedik a magasabb tömeg/karosszéria és a nagyobb hajtási veszteség miatt. Nálunk várhatóan továbbra se lehet majd megvásárolni az összkerékhajtású Suzuki Swiftet, hiszen azt nem tudnák versenyképes áron adni a helyi gyártású SX4 mellett – Nagy-Britanniában akciósan 3,95 millió Ft-nak megfelelő 11 516 font az alapár.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!