A kaktusz szárazságtűrő növény, és úgy tűnik hasonló éghajlati viszonyokra tervezte a Citroën legújabb tanulmányát, a Cactus nevet felelevenítő járművet – a tanulmánynak nincs zárt utastere.

Tetőlemez ugyan van, de az oldalablakokat és a hátsó szélvédőt elhagyták. Ezen kívül még azon kell túltenni magunkat, hogy fényszórók helyett apró LED csíkok vannak elöl; ezektől eltekintve már egészen olyan a forma, hogy sorozatgyártásra alkalmas lehet – sokkal autószerűbb, mint a korábbi, hasonló néven bemutatott tanulmány.

A műszerfal jópofa megjelenésű, de sajnos nem várható, hogy megvalósul majd a sorozatgyártású változaton, ahhoz túlságosan is egyedi. Várhatóan az itt használt HybridAir pneumatikus energiatárolású hibridhajtás se kerül majd sorozatgyártásba – legalábbis nem kezdetben -, a kis kategóriás öszvérautó a Peugeot 2008-as testvérmodellje lehet. A Genfi Autószalonon várható a Citroën Cactus leleplezése, a sorozatgyártás pedig a jövő év elején indul majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!