Az egyik percben békésen száguld az ember az üres autóúton, aztán a következőben meg úgy elkezd pörögni az autója, hogy a szalagkorlátban végzi. És ez csak a második történés ezen a röpke videón, hiszen rögtön annak elején, a kép bal oldalán a szembe irányban egy árokba csúszott autót láthatunk. Mindezt a múlt héten rögzítettek a Prágához közeli Nové Strašecí mellett. Az első balesetet rögtön egy másik is követi, alig áll meg a kamerás teherautó és a Passat az úton, jobboldalt látjuk, hogy egy Jeep becsapódik a benzinkútba, kidöntve ott egy lámpaoszlopot. Aztán nem sokkal később hallunk egy becsapódást, majd néhány törmelékdarab érkezik, majd következik egy vágás. A rövid film azzal zárul, ahogy egy Škoda Fabia csapódik bele az első balesetet szenvedett autóba.

Jól példázza az ónos eső által jelentett veszélyt a felvétel, hiszen látjuk, hogy amíg belső sávban tükörjég van, az út jobb oldalán gond nélkül meg tudnak állni a járművek – a felvételen semmilyen jelet nem lehet felfedezni, ami arról árulkodna, hol van a nedves és a jeges felület határa. És ne feledjük: itt most kényelmesen, fotelből nézve vizsgáljuk a körülményeket, nem pedig a volán mögött ülve, ránézésre vagy 100 km/órás tempóban haladva, amikor sokkal több mindenre kell odafigyelnie egy autóvezetőnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!