Az alvázas felépítésű Nissan Patroltól talán a sportkocsi szerepkör áll a legtávolabb, azonban ez az apróság nem jelenti azt, hogy a vásárlói igényeknek megfelelően a Nissan Motorsport, azaz a Nismo mérnökei nem alakítják át a konstrukciót. Dubaiban leplezték le a Patrol Nismo modellt, amely egyben a régióban nagyon népszerű terepjáró 70 éves évfordulóját ünneplő év nyitórendezvénye is volt.

Az új légterelőkkel annyit értek el a mérnökök, hogy megszűnt a felhajtóerő, új a hűtőrács mintázata, sötétkróm díszeket használnak, és a sajtóanyag szerint a Nissan Formula 1-es versenyautó ihlette az új LED-es hátsó lámpákat – itt minden bizonnyal a Formula E versenyautóra gondolt a gyár, hiszen utóbbi versenysorozatban szerepelnek. A futóműben Bilstein lengéscsillapítókat használnak, a felnik 22 colos átmérőjűek – utóbbiak darabonként 4,5 kg-ot spórolnak, és jobb fékhűtést tesznek lehetővé. Az utastérben piros/fekete Alcantara/bőr kárpitot használnak karbon betétekkel együtt.

Az 5,6 literes V8-as szívómotort az a négyfős szakembergárda készíti, akik egyébként a GT-R 3,8 literes V6-os biturbóját építik, a teljesítmény 28 lóerővel 428 lóerőre emelkedik, a maximális nyomaték 560 Nm-es értéke nem változik. Négy karosszériaszínben választható a 2021-es Nissan Patrol Nismo, fehér, fekete, ezüst vagy szürke lehet, az indulóár 385 000 dirham, azaz 32,3 millió Ft.