Pozíciójából adódóan a legújabb típusokat használhatja a Jaguar vezető formatervezője, Ian Callum, de ő mégis úgy gondolta, hogy valami sokkal stílusosabb autóra van szüksége. Másfél éves munkával, a Classic Motor Cars Limited munkatársainak segítségével készült el új autója, amely egy alaposan átalakított Jaguar Mark 2-es limuzin.

Nem elégedett meg az egyszerű felújítással a megrendelő, szakmájából kifolyólag saját kezének a munkáját is szerette volna viszontlátni – persze a lehető legtöbbet megőrizve az eredeti autóból. Leginkább egyszerűsítette a dolgokat, a króm lökhárítókat a karosszériába simuló, fényezett darabokra cserélték.

A hátsó kerékjárat-borításon azért vágták nagyobbra a nyílást, mert a kocsi alatt egy sokkal fiatalabb limuzin független hátsó felfüggesztése dolgozik kívül elhelyezett féktárcsákkal, ami nagyobb hátsó nyomtávot eredményezett. Az első felfüggesztésnél módosították a lengőkarok bekötési pontjait, hogy kisebb legyen a bólogatási hajlam, egyedi rugók, szilentek és állítható lengéscsillapítók javítják a vezethetőséget. Itt is 30 mm-rel csökkentették a hasmagasságot, és nagyobb átmérőjű fékeket használtak. A forma átalakítása mellett az is szempont volt, hogy hétköznapi használatra is gond nélkül alkalmas legyen az autó – márpedig különösen a fékek tudása terén volt jelentős előrelépés az utóbbi években.

A motortérben egy fiatalabb XK-ból származó, felújított, 4,3 literes soros hathengeres dolgozik. Az első sárvédőkön lévő szellőzőnyílásokat úgy helyezték el, hogy azokon keresztül az autó mellett haladás közben keletkező alacsony nyomású rész kiszívja a meleg levegőt. A váltó ötfokozatú, kézi kapcsolású.

Az utastérben a lehet legjobban próbálták elrejteni a modernizálást, ennek megfelelően a Clarion előbújó érintőképernyős NZ502E fejegysége, amelynek segítségével a mai autókkal összemérhető multimédiás tudással rendelkezik ez a Jaguar Mark 2. Ian Callum szándéka szerint a lehető legtöbbször ezzel az autóval közlekedik majd, nem csak hétvégenként veszi elő.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!