A dán Zenvo ST1 készítői az idei Genfi Autószalonon mutatták be a felfrissített, immár dupla kuplungos váltóval szerelt autójukat, amelyről váltig állították, hogy megoldották a gyermekbetegségeket, köztük azt a problémát is, amikor a brit Top Gear műsorában kigyulladt az 1,8 millió dollárba, azaz 500 millió Ft-ba kerülő sportkocsi – akkor kuplunghiba miatt.

Ehhez képest a hétvégén megrendezett Copenhagen Historic Grand Prix szuperautókat felvonultató betétfutamában nemes egyszerűséggel kigyulladt az odaküldött Zenvo ST1, ránézésére különösebb ok nélkül borult lángba lassú tempó mellett – a Zenvo első gyors vizsgálata alapján a benzinvezeték hasadt fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A sofőr gyorsan kiugrik, és elkezdi hajtani a pályabírókat, hogy hozzanak már tűzoltókészüléket, de azért így is alaposan megpörkölődik a karosszéria. A konkrét példány egyébként a manufaktúra által a fejlesztések tesztelésére használt példány, amelyet a következő hetekben alaposan megvizsgálnak majd és levonják a következtetéseket. Addig meg izgulhatnak az 1104 lóerős ST1 tulajdonosok, nehogy az ő autójuk is a lángok martalék legyen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!