Első körben még azt hihetné az ember, hogy a kínai hatóságok valamilyen oknál fogva megkezdték az utánzatok elleni harcot, a valóságban azonban sokkal prózaibb okból büntették meg a Lamborghini utánzatot áruló férfit.

A Chongqing városában élő, egyszerűen Leng úrként említett fiatalember egy 2000 jüanba kerülő készlet, illetve saját és barátainak több hónapos munkájával alakította a Lamborghini nagyjából összes modelljére egyszerre hasonlító autóvá az eredetileg 30 000 jüanba kerülő Hyundai kupéját. Majd ezt követően a világoskékre fényezett autóját leparkolta a város egy sétálóutcájában, és teleragasztotta azt “Eladó” feliratokkal.

És végül ez lett a veszte. Végül is három okból 800 jüan pénzbírságra és 12 büntetőpontra büntették. Először is azért, mert a feliratokon Lamborghiniként hirdette a Hyundait, tehát félrevezette az érdeklődőket, másfelől pedig Kínában használt autót csak cégeken keresztül lehet értékesíteni, magánszemély közvetlenül nem tehet ilyet. Azzal semmi baja nincs a hatóságnak, hogy a Lamborghini márka típusait utánozza az autó, és még azért se kell extra szállítási költséget fizetnie Leng úrnak, hogy az alacsony építésű autót csak a második, a rendőrség által hívott autómentő tudta elszállítani.

Harmadrészt az autón nem volt rendszámtábla (azt pár nappal korábban bevonták), tehát az, hogy az autó odakerült a sétálóutcába, azt jelenti, hogy biztosítás nélkül közlekedtek vele – Leng úr nem tudott autószállító igénybevételéről szóló nyugtával szolgálni a rendőröknek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!