Elsősorban az európai prémiumautók ellen küldi harcba ATS modelljét a Cadillac, ennek megfelelően a sportváltozat is a legújabb európai trendnek megfelelően turbós hathengeres motort kapott. A Los Angelesi Autószalonon lesz majd először látható az ATS-V, annak is a kupé változata.

Egy szusszanásnyi időt se hagynak az amerikaiak a BMW M4-esnek, rögtön itt az ATS-V, ami szinte centire-lóerőre ugyanannyit tud, mint a német újdonság. A megjelenést a manapság elengedhetetlen karbon kiegészítőkkel dobják fel, de például a csomagtérfedélen trónoló szárny már egyszerű műanyag. Nagyobb lett minden, amit fokozni volt érdemes: első szellőzőnyílások, kerekek, kipufogócső-átmérő.

A technikáról per pillanat annyi szivárgott ki, hogy a 3,6 literes V6-os motort látták el két darab turbófeltöltővel, aminek köszönhetően 450 LE/603 Nm lett a teljesítménye. Alapáron hatfokozatú, kézi kapcsolású váltót kap a legforróbb Cadillac kupé, amelyet felár ellenében nyolcfokozatú automatára cserélnek. Sokáig nem tart az öröm, kicsit erősebb ugyan az M4-esnél, de jó mázsányival nehezebb is annál a Cadillac ATS-V Coupé, 1633 kg-ot nyom a mérlegen. Nem tudjuk mennyivel, de biztosan olcsóbb lesz majd német ellenfelénél az amerikai versenyző.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!