A BMW által kínált ConnectedDrive rendszernél a kétirányú kommunikáció nem korlátozódik csak a szórakoztatóelektronikai berendezésre, azzal az autó egyéb rendszereit is lehet vezérelni. Például a szellőzést, vagy a lámpákat is lehet állítani távolról, de az ajtózárakat is lehet nyitni. Az ADAC az autógyár felkérésére vizsgálta meg a rendszer biztonságát, és kiderült, hogy könnyen át lehet verni azt. Azért vártak az eredmény nyilvánosságra hozásával, hogy a gyárnak legyen ideje kidolgozni a megoldást.

A BMW szakemberei azt választották, hogy az eddig teljesen kódolatlan internetes kommunikációt biztonságos internetes kommunikációra állították át, december 8-tól kezdve ha a ConnectedDrive kapcsolatba lép a BMW szerverével, akkor automatikusan megtörtént-megtörténik az átállás. A gyár szerint január 31-ig az érintett összes, mintegy 2,2 millió darab járműnél (BMW, Mini és Rolls-Royce típusok) megtörténik az átállás, amelyet követően már nem lehet majd illetéktelen személyeknek kinyitni az zárakat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!