Dél-Koreában megszaporodtak az elszabadult autók, tavaly novemberben és május elején is történt egy-egy eset, de a Hyundai és a BMW baleseténél állítólag a padlószőnyeg volt a ludas. Most kaptunk hírt még egyről, ami május 31-én következett be, és állítólag a fékrendszer hibája vezetett hozzá.

Az autó egy mindössze hat hónapos Chevrolet, és ezúttal is egy fedélzeti kamera rögzítette a történéseket. Hang nincs, úgyhogy sejteni se tudjuk, mi történt az utastérben, bepánikolt-e az autót vezető hölgy. Mindenesetre furcsa, hogy mindkét fékkör egyszerre elszálljon, és vajon miért nem használt valami más lassítási lehetőséget – visszakapcsolás, ami még automata váltónál is lehet, vagy netán a kézifék behúzása – a vezető. Nem lehet kizárni a főfékhenger hibáját, de az se egyik pillanatról a másikra következik be, hanem vannak előjelei. Állítólag a légzsákok se nyíltak ki, amit szintén nem látunk a felvételen, de ez nem biztos hogy hiba, mert becsapódáskor hegyes szögben ütközik egy falnak az autó, majd utána frontálisan egy másiknak, azaz lehet, hogy nem volt elég nagy lassulás a kioldáshoz. A vizsgálat még tart, az autót vezető hölgyet kórházban ápolják.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!