Az új Corollával kezdődött a bemutatkozás, most meg az Auris ötajtós változatát ismerhetjük meg egy, idő előtt nyilvánosságra került japán prospektus alapján. Nálunk biztosan lesz kombi is, ahogy arról a korábbi kémfotó árulkodott.

Teljesen új a forma, sportosabbra vették a figurát, és került egy apró ablak a C oszlopra is. A katalógusból annyit tudunk még meg, hogy a csomagtér hossza 5 centivel növekedett az elődhöz képest, és a második sorban 2 centivel több hely van az utasok térdének az első üléstámla áttervezése miatt.

A műszerfal is teljesen új megjelenésű, a középkonzol helyett van egy jól elkülöníthető felső rész, ahol a rádió és a klíma-panel helyezkedik el.

A prospektus alapján a japánban eddig is használt 1,5 és 1,8 literes négyhengeres benzinesekkel kínálják majd az autót, a 3,5 literes V6-ossal szerelt változat jövőjéről nincs hír. Mivel az európai modellről még nincs hír, nem tudjuk, hogy már a BMW-dízelekkel (1,6 és 2,0 liter), vagy a ma is használt Toyota-dízelekkel (1,4 és 2,0 liter) lesz választható az autó. A hibrid változat jövője biztos.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!