A második hely a Renault címvédő világbajnokáé, Fernando Alonsoé lett, aki miután mindent kihozott autójából végül nem tudta utolérni a hétszeres világbajnokot.

A Ferrari csúcsformában volt a hétvégén, amit mi sem bizonyít jobban, hogy az első hely után a bronzérmes hely is a maranellói gárdáé lett Felipe Massa révén. Ahogy közeledünk a Magyar Nagydíj felé, egyre inkább úgy tűnik, hogy idén igazán tétre megy majd a játék a Hungaroringen Schumacher és Alonso között.

“Ez fantasztikus eredmény, még ha teljesen váratlan is volt. Nem tudtuk, hogy a verseny hogyan alakul majd. Jól rajtoltam el és ezután a saját tempómban autóztam. Ezután már ezen az úton kell haladnunk. A világbajnokság vége még messze van és ez a két pont, amit ma behoztunk a hátrányunkból nagyon fontos. Remélem még többet is sikerül behoznunk hamarosan” – nyilatkozta a versenygyőztes ferraris.

Jarno Trulli sokáig úgy tűnt, hogy a negyedik helyen fejezi be a versenyt, de kénytelen volt kiállni, mivel autójának fékje meghibásodott. Így a helyet ezüsttálcán kapta meg Ralf Schumacher, aki mindössze öt másodperccel ért célba Felipe Massa mögött.

A McLaren napja felemásra sikeredett, hiszen Kimi Räikkönen és a Montoya helyére beugró Pedro de la Rosa a hatodik és nyolcadik helyről vágott neki a 70 körös futamnak. Végül Trulli balszerencséje okán mindketten egy hellyel előrébb végeztek az ötödik és hetedik helyen. De la Rosa azonban nem lehet nagyon elégedett, hiszen a levezető körön megállt autója füstöt eregetve, így a következő hockenheimi futamot azonnal motorcserével kezdheti a spanyol pilóta.

A Renault sem lehet maradéktalanul elégedett a hazai futamán elért eredménnyel. Miközben Alonso a második lett, Giancarlo Fisichella bár szintén két bokszbeállásos stratégiára váltott, mégis 45 másodperccel ért célba a versenygyőztes mögött a hatodik helyen.

“Ez egy hosszú és nehéz verseny volt számomra, de ilyen körülmények között ez egy tökéletes eredmény. A verseny előtt két lehetséges stratégiánk volt, s amint láttuk, hogy a Ferrari három bokszbeállást tervezett, tudtuk, hogy nehéz lesz megelőzni őket a pályán. Így a megbízható abroncsok mellett a két bokszbeállásra szavaztunk. Ahhoz képest, hogy honnan rajtoltam el, a második hely a legtöbb, amiben reménykedhettünk, mivel tudtuk, hogy Michael egy kicsit gyorsabb volt ezen a hétvégén – pont mint Imolában és a Nürburgringen. Mindenki azt gondolta, hogy Michael minden versenyt megnyer azután, hogy kétszer nyer egymásután, így nagyon erős választ adtunk a Ferrarinak. Remélem ugyanígy lesz Hockenheimben is két hét múlva” – szögezte le a Renault-bajnok.

A Formula-1-es mezőny ezután két egymásutáni futamra tesztel. Két hét múlva kerül ugyanis megrendezésre a Német Nagydíj, s majd rá egy héttel következik a Magyar Nagydíj a Hungaroringen.