Egy orosz weboldal segítségével a hivatalos bemutató időpontja előtt kikerültek az internetre az új Mazda3 lépcsős hátú változatának képei, majd nem sokkal később egy cseh és egy kanadai is követte a példát. Nem mintha nagy meglepetést látnánk, hiszen ezzel a befejezéssel még jobban hasonlít a megjelenés a Mazda6-osra.

Egy kicsit játszottak az arányokkal, a rövidebb csomagtér miatt még sportosabb a forma a 3-as sorozatnál. Pontos méretek még nincsenek, de minden bizonnyal jó 4,5 méteres autóról beszélünk jelen esetben, ami már inkább közép- mint kompakt kategória. A raktér mérete sem ismert jelen pillanatban, de azt látjuk, hogy aszimmetrikusan osztott a hátsó támla, amelyet hátulról is lehet dönteni.

Ugyanazokkal a motorokkal lehet majd választani a lépcsős hátú karosszériát, mint az ötajtósat, piactól függően 1,5 (100 LE), 2,0 (120, 155 és 163 LE) 2,5 (184 LE) literes benzines, illetve 2,2 (150 LE) literes dízel áll majd a vásárlók rendelkezésére. A Mazda3 piaci bevezetésekor egyébként rögtön mindkét karosszériával elérhető lesz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!