Már nem ordít messziről a Dacia Sandero és Logan modellekről, hogy (bántóan) olcsó autókról van szó. Teljesen fényezett a lökhárító, gusztusos a forma, és még dísztárcsa is virít a felniken – hol van ez már az első Logan fekete lökhárítós-acélfelnis-fapados valóságától!

De nem csak kívül, belül is sokkal gusztusosabb lett a megjelenés, extraként akár már nagy méretű érintőképernyős gyári navigáció is rendelhető lesz az autóhoz, amelynek középkonzolján – most tessék megkapaszkodni – még ezüst színű díszcsíkot is látunk. Döbbenet. Ezerszer jobb lett az autó azáltal, hogy nem akartak foggal körömmel ragaszkodni az egyébként is tarthatatlannak bizonyult 5000 eurós árhoz.

Mivel a most látható képek idő előtt láttak napvilágot, a hozzájuk csatlakozó sajtóközlemény még várat magára. Annyi azonban több, mint valószínű, hogy a Dokker és Lodgy típusokból ismert 1,6-os benzines, 1,2-es benzines turbó és 1,5-ös dízelmotorok elérhetőek lesznek majd a két újdonsághoz is, minden bizonnyal kiegészítve az új fejlesztésű, 0,9 literes háromhengeres szívó- és turbófeltöltős változatával. A dobozautó és az egyterű miatt az új Sandero és Logan alapján nem várható se kombi, sem egyéb haszonjármű változat.

Még egy kicsit várnunk kell a hivatalos leleplezésre, a nagyközönség szeptember 27-én, a Párizsi Autószalonon találkozhat a Dacia két újdonságával először. Magyarországra december legvégén vagy január legelején érkeznek meg a Sandero és a Logan második generációjának első példányai.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!