Anno új családi arculatnak jellemezték a bumeránglámpás Opel Zafira Tourert, végül csak az Ampera kapott hasonló orrkialakítást, most pedig az egyterűről is eltűnik ez a formai megoldás. Az új Astra érkezésével frissül a külső-belső megjelenés.

Mindezt azon képek alapján tudjuk mondani, amelyeket maga a gyártó adott közre idő előtt – bár valószínűleg nem szándékosan – egy konfigurátoron keresztül. Azt látjuk, hogy kisimították az első lökhárítót, új a fényszóró formája, a hűtőrács betét az új Astráról ismerős. Oldalról nézve nincs változás, a hátsó részt se masszírozták át, egyedül a lámpákat cserélték le.

Átalakították a műszerfalat, új a műszeregység, a két nagy analóg óra között egy monitort helyeztek el. Az efölötti árnyékoló immár átnyúl a középkonzol feletti részre is, ahol egy nagy méretű, a korábbinál szélesebb érintőképernyős fejegységet látunk az idő előtti képeken. Műszaki változásokról nincsenek információink, a Zafira Tourer már korábban megkapta a Szentgotthárdon gyártott suttogó dízeleket, a benzinesek terén se várható, hogy lefelé bővítenék a kínálatot az 1,0 literes háromhengeressel.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!