Július 29-étől lehet hivatalosan megrendelni a BMW i3-ast Németországban, a márka első olyan akkumulátoros-elektromos autóját, amelyet effektíve meg is lehet vásárolni. A hajtás tesztelésére szolgáló BMW 1-es és Mini elektromos autókat csak lízingelni lehetett korlátozott ideig.

Hosszú idő után az i3-asnál használ külön alvázat a gyár; egy alumíniumból készített keret adja a jármű gerincét, amely köré a karbonból sütött karosszériát felépítik. Egy 170 lóerő teljesítményű elektromotor hajt, az energiát egy 22 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor tárolja, de extraként lehet kérni a BMW nagyrobogókból ismert kéthengeres benzinmotor hajtotta fedélzeti generátort is.

A hivatalos sajtóanyagra még várni kell, így csak találgatások a következő extrák: autonóm parkolás (nem csak a kormányzást, a helyezkedést is az elektronika intézi), LED-es fényszórók, eukaliptuszfa-betétek az utastérben, egyedülálló kommunikációs szolgáltatások. Július 29-én már többet tudunk mondani a BMW i3-asról.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!