Hivatalosan még csak az október 25-i leleplezés dátumát jelentette be a BMW az új 2-es sorozattal kapcsolatban, de hát olyan nagy meglepetés nem lesz pénteken, hiszen korábban már láthattuk az autót álcázás nélkül. Most meg a nagy bemutatóra készülődve fényképeztek le egy példányt okostelefonnal.

Rögtön egy M 235i-t sikerült megörökíteni, amellyel kapcsolatban a legnagyobb újdonságnak az tűnik, hogy olyan audisan sötétszürke külső tükröket kap az autó. Meg egy 326 lóerő teljesítményű, 3,0 literes soros hathengeres turbómotort, amivel a nem épp alacsony, 1455 kg-os saját tömeg mellett is igen fürge produkcióra képes a kupé.

Hatfokozatú, kézi kapcsolású váltóval 5,0 másodperc a 100-as sprint, a nyolcfokozatú automatával ugyanez 4,8 másodperc alatt megvan. A szabványos ciklus szerint 8,1 (automatával 7,6) l/100 km az átlag, a valóságban ennél többre számíthatunk, ami az 52 literes tank ismeretében gyakori kiállásokat jelent. Szerencsére kezdetben 2,0 literes dízellel (184 LE) és 2,0 literes benzinessel (184 LE) is elérhető lesz majd a kupé. További motorok és a kabrió karosszéria bejelentése jövőre várható.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!