Felismerhetően béemvés maradt az X3-as megjelenése, de szemben a személyautókkal és az előző generációval a fényszórók már nem érnek hozzá a vesékhez, amelyek mérete nagyobb lett. Az első képeken az M Sport csomagos megjelenést látjuk, azon belül is az új csúcsmodellt, az X3 M40i változatot.

Eddig csak a kupénak volt fenntartva a nagy teljesítményű, háromliteres turbómotor, a jövőben a normál karosszériához is elérhető lesz. A 360 LE/465 Nm jelen esetben 4,9 másodperces 100-as sprintet és elektronikusan korlátozott 250 km/h csúcssebességet tesz lehetővé. Ezen kívül még az M40d nevű, 320 lóerős dízelmotorral változat, és az xDrive30e iPerformance és xDrive40e iPerformance (252 és 326 LE rendszerteljesítmény) modellek számítanak újdonságnak.

Vetített műszeregységgel szembesül a vezető, az utas előtti díszbetét meglehetősen rövid, nem ér el a jobb oldalig. Új elem, hogy a szellőzéskonzol alatt ott lehet olvasni a típusnevet. Több részletet a hivatalos bemutató után tudunk majd meg.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!