A BMW i almárkája egy villanymotoros városi autóval (i3) és egy hibrid sportkocsival (i8) indult, és már jó ideje szó van arról, hogy a két, meglehetősen eltérő autó közé viszonylag gyorsan bemutatnak egy harmadik modellt i5 néven, de erről még nincsenek hivatalos információk.

Most a kínai védjegyhivatalban jelentek meg az itt látható számítógéppel készített fényképek, amelyeken kétségkívül egy BMW-t látunk. A meglehetősen furcsa arányokkal rendelkező kétajtós autó körvonala a különösen kedvezőnek tartott csepp-formát idézi, amelynél hátrafelé erősen szűkül az utastér. Mindkét hátsó sárvédőn tanksapkát látunk, ezen kívül még a külső tükrök hiánya tűnik fel, amiket kamerával és monitorokkal helyettesítették – ez utóbbi arra utal, hogy csak tanulmányról van szó, hiszen a törvényi előírások tükröződő felülete követelnek meg a mögöttes forgalom szemmel tartására.

A hírek szerint az itt látható BMW i5-ös valójában egy sportosabb megjelenésű Toyota Mirai – ennek megfelelően az egyik oldalon elektromos-, a másikon hidrogén-csatlakozást rejtenek a sárvédők. A bajorok persze karbon karosszériát készítenek, hiszen ez is hozzátartozik az almárkájukhoz, de a lemezek alatt ugyanaz a villanymotor, akkumulátor-telep és tüzelőanyagcella dolgozik, mint a japán autónál. A BMW és a Toyota erőforrás-együttműködése kiterjed a tüzelőanyagcellás technológiára is, és ahogy az i3-as és i8-as példája is mutatja, a német cég vásárlóbázisa nyitott az újdonságokra és meg is engedheti azt magának.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!