A Honda CR-V a generációváltások során szép nagy méretűre terebélyesedett, úgyhogy bőven van hely a kínálatban egy kisebb méretű szabadidő-autónak, arról nem is beszélve, hogy Európában igazából a kisebb méretű SUV-k jelentik az egyedüli szegmenst, ahol érdemi növekedés tapasztalható.

Pontosan ide érkezik majd hamarosan az egyelőre névtelen modell, amelyet a japánok még az év elején tanulmányoztak Detroitban, Urban SUV néven. Nemsokára pedig a sorozatgyártású változatot is megismerhetjük, hiszen a gyár már levédte a formát, úgyhogy napok-hetek kérdése, mikor lesz hivatalos. A Tokiói Autószalon tűnik a legesélyesebb helyszínnek.

A műszaki részről annyi ismert, hogy a Jazz-el közös alapokra épül az új szabadidő-autó, amely hazájában egészen biztos választható lesz majd összkerékhajtással is (a Jazz-ből is van ilyen modell), mifelénk várhatóan elsőkerékhajtással adják majd. Azonban mi majd az új, 1,6-ios dízellel is megvásárolhatjuk majd a típust, míg Japánban csak benzinesekkel kínálják majd a Honda Urban SUV szériaváltozatát.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!