A Hyundai a végső előkészületeket végzi, mielőtt elfoglalná új járműteszt-központját a Nürburgring mellett. A kifejezetten tesztcélokra tervezett létesítmény állandó bázist teremt a vállalat számára a pályánál, így a Hyundai optimális körülmények között tesztelheti járműveit a világ legtechnikásabbnak és legnehezebbnek tartott pályáján.

A 2013 augusztusában átadandó új tesztközpontot kifejezetten a Hyundai konkrét igényei szerint tervezték. A négyszintes, összesen 3622 m2 alapterületű létesítmény egyedi üveg-fém homlokzata mögött új műhelyek, irodák és egy VIP fogadóközpont is helyet kap. Az új létesítmény természetes kiterjesztése a Hyundai európai kutató és fejlesztő infrastruktúrájának. A vállalat jelenlegi K+F központját, amely a németországi Rüsselsheimben működik, 2003-ban hozták létre, itt működnek a vállalat európai hajtáslánc, tuning és kiértékelő részlegei. Ezen osztályok mindegyike szabadon hozzáférhet a nürburgringi létesítményhez, lehetővé téve számukra, hogy nagyobb számú vizsgálatot hajtsanak végre egy évben, beleértve a Hyundai kíméletlen „gyorsított tartóssági tesztjét” is, amely néhány hét leforgása alatt akár 180 000 kilométernyi, komoly igénybevételt jelentő futásteljesítményt képes szimulálni, és ezáltal számos paraméter szerint értékes adatokkal szolgálni.

„A minőség a Hyundai egyik meghatározó alapértéke, az ügyfélelégedettség létfontosságú feltétele. A Nürburgring a tökéletes helyszín modelljeink tartósságának vizsgálatára; az itt tanultakat minden más járműfejlesztési projektnél fel tudjuk használni. Új létesítményünk kiterjeszti vállalatunk tesztkapacitását, és közvetlen előnyt jelent ügyfeleink számára járműveink minősége és teljesítménye terén”- mondta Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe alelnöke és ügyvezető igazgatója. Az új létesítmény által biztosított többlet tesztkapacitásnak köszönhetően a Hyundai 2013 folyamán nem kevesebb, mint 11 járművön végezhet gyorsított tartóssági vizsgálatot, továbbá a kormányzást, a felfüggesztést, a rugózási komfortot és a vezethetőségi jellemzőket felmérve olyan beállításokat dolgozhat ki, amelyek a leginkább megfelelnek az európai vásárlók igényeinek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!