A brit Top Gear csapata a tévéadás szüneteiben sem nyugszik, bár igaz, ilyenkor más témák is előtérbe kerülnek, úgymint a gyep nyírása például a tesztkörnek is helyet adó repülőtéren.

Nosza gondoltak egyet, és nekiálltak a Top Gear fűnyíró megvalósításának. Először is vásároltak egy Honda HF2620-as fűnyíró traktort, meg fogtak egy VTR 1000-es motorkerékpár-blokkot, és az egésszel beállítottak a Team Dynamics nevű versenyistállóhoz, ahol a Honda túraautóit is karbantartják. Maga a megrendelés egyszerű volt: az alkatrészekből hozzanak össze valami különlegeset.

Ezt sikerült is teljesíteni, hiszen a 110 lóerős erőforrással szerelt Honda fűnyíró végsebessége 208 km/óra, és nagyjából 4 másodperc alatt ugrik 100 km/órás tempóra. Természetesen füvet nyírni is képes, ebben az esetben azonban ajánlott lassabban haladni vele, már csak azért is, mert a kerekek például egy aszfaltversenyre szánt quad-ról származnak, a hátsó híd meg egy 250 köbcentis versenygokartból. A pengéket egyébként nem a motorkerékpár-erőforrás hajtja, hanem elektormotorokat rendszeresítettek erre a célra.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!