Az elektromos autók elterjedésének egyik legfőbb hátráltatója a hiányos infrastruktúra, márpedig addig nem lesz minden utcasarkon töltőberendezés, amíg nem lesz elég jármű, hogy használja is azokat. De Hollandiában van egy másik hátráltatója is az elektromos töltőoszlopok terjedésének, mégpedig az olajtársaságok.

Hollandiában kedvezményekkel próbálta a kormány terjeszteni az elektromos villámtöltők létesítését a főútvonalak mentén, azonban egy 26 üzemanyag-forgalmazó vállalkozást tömörítő érdekvédelmi szervezet bíróságon megtámadta ezt a tervet, és nyert is. Ők ugyanis amikor a benzinkutakat felépítették, a magas beruházási költségek megtérülése érdekében az érintett főútvonalak mellett kizárólagos jogot szereztek üzemanyag-forgalmazásra, márpedig az elektromos autókba táplált áram is üzemanyag. Ők azonban nem támogatják ennek forgalmazását, ők a benzin és a gázolaj értékesítésében érdekeltek. Annak ellenére, hogy amikor a megállapodást megkötötték az állammal, még szó nem volt elektromos autókról, de a bíróság szerint jogos az érvelésük, úgyhogy nem lehet villámtöltőket létesíteni az érintett nagy forgalmú útszakaszokon.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!