A hét elején már napvilágot látott a Mazda MX-5 modellfrissítése, miután lefényképeztek egy japán belpiacos prospektust. Most hivatalos lett a dolog, egyelőre a Japánban megvásárolható autók változásairól tudunk beszámolni.

Megnövelték az első lökhárítóba vágott légbeömlő méretét, újak a ködlámpák, de továbbra is megvan a kétarcúság: a vászontetős modellen fekete, a nyitható műanyagtetősön krómozott a fényszórók betétje. A legnagyobb újdonság, hogy az aktív motorháztetőnek köszönhetően jelentősen javult a gyalogosok védelme az esetleges gázoláskor, becsapódást érzékelve megemeli a motorháztető hátsó peremét a biztonsági rendszer, így növelve a távolságot az áldozat és a motortérben található kemény, nem deformálódó elemek között.

Természetesen van új szín is, az egyik metálszürkét egy másik metálszürkével váltották, a műanyagtetős modell pedig új, 17 colos könnyűfém felniket is kapott. A motorokhoz nem nyúltak, de az elektronikus gázpedál finomhangolásával javult a gázreakció, és a fékrásegítő dobjának módosításával javultak a lassítási tulajdonságok is. Egyelőre nem tudjuk, mikor kezdődik meg a tökéletesített Mazda MX-5 Japánon kívüli forgalmazása.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!