Kínában, a popsuv nevű weboldalon jelentek meg a Mazda legújabb modelljének első, mindenféle álcázást nélkülöző képei, a CX-4-es modell a kompakt szabadidő-autók kategóriájába viszi el a kupé karosszériát, ahogy azt a Koeru tanulmány is mutatta. Műszakilag egyébként a CX-5-ös közeli rokona lesz az újdonság, ami onnan is látszik, hogy amennyire az ablakon át befényképezve látni lehet, a műszerfal megegyezik a nagyobb autóval.

De nem csak annak érdemes odafigyelnie erre az autóra, aki szabadidő-autót akar vásárolni, abból kiindulva, hogy 19 colos felnivel is fényképeztek korábban álcázott prototípust, a forró ferdehátúak rajongói, jelen esetben az MPS-rajongók is izgulhatnak. A Mazda CX-9-esben debütált turbós, 2,5 literes Skyactiv négyhengeres mellé itt adott lenne az összkerékhajtás is, ami egyébként a Mazda3-as személyautóban jelenleg nem elérhető Európában.

Egyébként a Mazda CX-5-ösben használt erőforrásokat lehet majd kérni a CX-4-es kupéhoz is, az alacsonyabb magasság és tömeg miatt jelen esetben még gyorsabb haladást és alacsonyabb fogyasztást kapnak majd a vásárlók. Nem biztos, hogy Genfben ismerjük meg az újdonságot, valószínűbb, hogy a New Yorki Autószalonon leplezik majd le hivatalosan; nagyobb piaca lesz a Mazda CX-4-esnek az észak-amerikai, mint az európai.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!