A BMW tulajdonában lévő, dél-franciaországi Miramasban található tesztpályán vezethették meghívott újságírók az új BMW Z4-es álcázott prototípusát, amely kapcsán elég sok mindent megismerhetünk a Toyotával közösen fejlesztett sportkocsiról. Teljesen új fejlesztésű az első tengely, a hátsó az M3/M4-ben használt darab, az M40i modellnél elektronikus vezérlésű lengéscsillapítók, differenciálmű és M Sport fékrendszer javítja a vezetési élményt.

Visszatértek a vászontetőhöz, ami 60 kg-os spórol a korábbi műanyagtetőhöz képest, 50 km/h-s sebességig menet közben is aktiválható, és mindössze 10 másodpercig tart a nyitás-zárás, ráadásként a 265 literes csomagtér is állandó. A tengelytáv 3 centivel csökken, a szélesség 7, a hossz 8 centivel növekedik, a nagyobb méret ellenére az alumínium fokozott használatának köszönhetően a saját tömeg lényegében változatlan.

Az M40i változat 4,4 másodperces 0-100 km/h gyorsulást kínál a B58-as soros hathengeres jóvoltából, ami mifelénk 340 LE/500 Nm teljesítményű, az EU-n kívül azonban nem kap részecskeszűrőt, az exportmodellek 385 lóerősök lesznek. Az új Z4-es alapmotorja a 2,0 literes 258 lóerős turbó lesz, a hivatalos leleplezésre augusztusban, Pebble Beach-en kerítenek sort, a forgalmazás 2019 tavaszán indul.