Simon Kidstone brit veteránautó-szakértő 18 hónapos munkával győzte meg a Mercedes-Benz vezetőségét arról, hogy legalább fontolják meg a lehetőségét annak, hogy értékesítik a két példányban készített 300 SLR kupé egyikét, végül az igazgatóság rábólintott a dologra – néhány feltétellel. Nem egyszerű adásvételbe egyeztek bele, hanem abba, hogy zárt körű árverést tartanak, és hogy a bevételt fiatalok segítésére fordítják.

2022. május 5-én, a Mercedes-Benz Múzeumban került sor az árverésre, amelyen végül a magát megnevezni nem kívánó ügyfél képviseletében Simon Kidstone nyerte meg a licitet 135 millió eurós, azaz 52 milliárd Ft-os ajánlatával.

Az 1955-ös Mercedes-Benz 300 SLR Coupé a sikeres nyitott versenyautó alapján készült, a sirályszárnyas kupé karosszériával a hosszú távú versenyeken akart indulni a gyár, amelyre végül a Le Mans-i tragédia után nem került sor. A gyár soha nem szabadult meg az autóktól, amelyek közül az évek során a legtöbbször a „Blau”, azaz kék kárpitozású autót lehetett látni, a most eladásra került „Rot”, azaz vörös belsős példányt alig mozgatták, 1955-2022 között mindössze 6045 km-t tett meg.