Évtizedek óta gyűjti az autókat a floridai Preston Henn, aki manapság bolhapiacot üzemeltet, ahol gyűjteményének darabjai láthatóak – köztük szerinte a világ legértékesebb Ferrarija, a három darab 275 GTB/C közül az egyedüli, amellyel versenyeztek is. A C azaz Competiziona autóknál fele olyan vastag alulemezből készítették a karosszériát, mint az utcaiaknál, és a térváz is vékonyabb falú csőből van. Ezen kívül többek között Michael Schumacher egyik F1-es versenyautóját is megnézhetik a bolhapiac látogatói.

De térjünk vissza Henn úrhoz, aki annyira akart magának egy LaFerrari Apertát, hogy még egy egymillió dolláros csekket is küldött személyesen a márka vezetőjének, Sergio Marchionnénak. Ennek ellenére nem jutott neki a 150 darabra limitált autóból. Szerinte a gyár ezzel a döntéssel nevetségessé tette őt, barátai és üzletfelei vonatkozásában pedig kárt szenvedett a hírneve. A 85 éves vállalkozó ezért pénzbeli kártérítést követel a Ferraritól, az összeg nagysága nem ismert, csak annyi, hogy az „több, mint 75 000 dollár”, és hogy Henn úr ragaszkodik ahhoz, hogy esküdtszék hozzon ítéletet.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!