A Frankfurti Autószalonon lesz a közönségpremierje a Skoda Superb GreenLine változatának, a különösen spórolós modellben 1,6 literes, 120 lóerős dízel dolgozik hatfokozatú, kézi kapcsolású váltóval karöltve, és a szabványos mérési ciklus szerint mindössze 3,7 l/100 km az átlagfogyasztása – a 66 literes tankkal számolva ez 1780 km-es hatótávolságot eredményez.

A limuzin és a kombi karosszériával egyaránt választható lesz a GreenLine modell, ami egyébként Active, Ambition és Style felszereltségekkel kombinálható. A megszokott módosításokat hajtották végre a szabványos- és a gyakorlati átlagfogyasztás csökkentése érdekében, átprogramozták a motorvezérlő elektronikát, fokozták a fékenergia-visszatermelést, megnyújtották a váltó áttételezését, 15 mm-rel csökkentették a hasmagasságot, csomagtér- (limuzin) vagy tetőspoiler (kombi) teszi teljessé az aerodinamikai változások sorát, és alapáron adják a motorleállítót. Alapáron 16 colos felniket kap a Skoda Superb Greenline különösen alacsony gördülési ellenállású abroncsokkal, felár ellenében 17 colos felniket is lehet kérni. A módosítások eredményeként a CO2-kibocsájtású adózással rendelkező piacokon várhatóan nagyon népszerű lesz majd a spórolós nagyautó, hiszen a 95 g/km-es értékével a legkedvezőbb kategóriába tartozik.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!